Vi vant #kokkesprell på skolen

Vi vant kokkekonkurransen #kokkesprell på Nesøya skole. Hurra!

Bli-med-på-konkurranse_large

#Kokkesprell er en del av #Fiskespell. Det er en nasjonal kokke- og oppskriftkonkurranse. Formålet er at flest mulig barn lærer om kosthold og fisk.

Idag var det fiskesprell, som er en kokkekonkurranse der vi skulle lage en rett som inneholdt fisk. Dette var noe jeg hadde gledet meg lenge til og håpet alltid på at jeg skulle vinne. Jeg brukte mye tid for å finne ut hva vi skulle lage. Jeg søkte på internett og leste kokebøker hjemme. Jeg ville først lage sushi, men det ville ikke de andre.

Jeg og gruppen min (Fredrik, Kasper og bestevennen min Emilie) valgte til slutt å lage grillspyd med kulinarisk mango, cherrytomater, squash, laks og sei. Vi hentet inspirasjon fra GodFisk, men vi hadde vår egen vri. Det smakte godt og så pent ut. Det vanskelige var å lage en rett som er enkel å lage, som bare kostet 150kr og som alle på laget likte. Jeg kan legge ut oppskriften under mattips på bloggen senere. Jeg legger også ut bilder av det vi lagde senere. Jeg synes vi var et bra team og samarbeidet veldig godt sammen. Det var kjempemoro.

Dommerne våre var rektor Anne og inspektøren vår Lisa. De sa at mangoen var prikken over i-en og at fisken hadde veldig fin konsistens. Jeg ble veldig overrasket da de sa at gruppen min vant! Vi kom videre og kjemper nå mot resten av Norge. Håper vi vinner der og! Husk å heie på oss :) Hva er favorittfisken din? Jeg elsker sushi og laks.

Dette er konkurransekriteriene:

I vurderingen vil det bli lagt vekt på den matfaglige kvaliteten, elevenes presentasjon av retten gjennom oppskrift og bilde, begrunnelse for valg av råvarer, og beskrivelsen av arbeidsprosessen. Helheten og kreativiteten vil bli vurdert.

 

Legg inn en kommentar